Willemijn als spreker bij een lezing:

Willemijn raakt in 2015 zwanger van haar tweede kind. Ze wordt bevangen door angst en paniek. Als haar dochter geboren wordt belandt ze in een postpartum depressie. (Ook wel postnatale depressie genoemd). Geen arts, psycholoog of psychiater ziet wat er echt met haar aan de hand is of wat ze nodig heeft om volledig te kunnen herstellen. Na een zoektocht van 1,5 jaar kan haar herstel eindelijk gaan beginnen. 

Willemijn schreef en speelde de theatervoorstelling WOLK welke in december 2018 in première ging. De nagesprekken leverden overweldigende reacties in het publiek op. Kennis werd overgedragen tussen kraamverzorgers, artsen, verloskundigen enz. Ook was het nagesprek een platform voor veel ervaringsdeskundigen die openhartig durfden te spreken.

Voor mensen met een PPD is het waardevol om zo veel (h)erkenning te zien in de voorstelling. Velen waren tot tranen geroerd. Voor alle zorgverleners die te maken hebben met PPD is het leerzaam en een verrijking  Door de velen deskundigen in de zaal ontstond er kruisbestuiving van informatie wat zo waardevol was en waardoor iedereen een beetje wijzer de zaal uit ging.

Steeds vaker wordt Willemijn gevraagd meer over dit thema en haar ervaringen te vertellen. Willemijn is ervaringsdeskundige en deelt graag haar verhaal op een open, enthousiaste en dynamische manier, met de nodige dosis humor om het publiek niet in de grijze wolk te doen verstikken! Ze informeert en inspireert graag over de ziekte, de hoop, de zoektocht, het taboe, maar ook verteld ze over hoe je iets moeilijks om kan buigen naar iets moois. 

Willemijn Weerts is verbonden aan sprekersbureau ZijSpreekt en is hier te boeken als spreker voor een lezing.

ZijSpreekt_Logo_RGB.jpg
 
 
 
 
DSC00506.jpg
DSC01188.jpg
voorstelling_07.jpg
DSC00761.jpg
voorstelling_02.jpg
DSC01575.jpg
DSC01467.jpg
voorstelling_08.jpg
DSC00683.jpg
DSC01406.jpg
voorstelling_06.jpg
DSC00482.jpg
DSC01245.jpg
 

Brochure theaterprogramma WOLK

Naam *
Naam